Kranio-sakral terapi

Behandling til mænd, kvinder og børn

Kranio-sakral terapi er en blid behandlingsform, der stimulerer kroppen til at genskabe god funktion.

Kranio-sakral terapi hos Fysioterapi Aarhus foregår ved at jeg trykker meget let forskellige steder på din krop, mens du ligger på briksen og slapper af. Under behandlingen beholder du tøjet på og ligger på briksen under et tæppe.

Behandling med kranio-sakral terapi kan blandt andet være med til at hjælpe dig, hvis du har problemer med:

 • Hovedpine og migræne
 • Stress og nervøsitet
 • Fysiske problemer som fx. spændinger
 • Uro og angst
 • Whiplash
 • Hjernerystelse
 • Smerter
 • Søvnbesvær
 • Bækkenet/hofterne
 • Uro i benene
 • Menstruationsforstyrrelser
 • Fibromyalgi
 • Kejsersnit
 • Tænder eller kæbe
 • Udpræget træthed
 • Eksamensangst

Det er godt for både mor og baby at blive undersøgt i de første uger efter fødslen. Fødslen, og specielt kejsersnit, kan give stramninger eller låsninger i kroppen eller hovedet der kan føre til problemer.

Specielt for baby

 • Kolik
 • Torticollis (skæv stilling af halsen/nakken)
 • Fladt/skævt kranie
 • Nakkesmerter
 • Rygsmerter
 • Refluks (gylp/opkast)
kranio-sakral terapi
Spørg mig
Se priser

Du er altid velkommen til at kontakte mig, for at høre om jeg kan hjælpe dig.

Kranio-sakral terapi

Spændinger løsnes så kroppen stimuleres til at opnå en bedre funktion.

Kranio-sakral terapi er så blidt, at du tror, det ikke hjælper. Når du får behandling med kranie-sakral terapi kan du komme i tvivl, om det hjælper. Her er der ikke noget med, at ”det skal gøre ondt, før det gør godt”. Tryk avler modtryk og derfor arbejder vi med kroppen på en måde, så den kan slippe sine spændinger.

I den kranio-sakrale behandling arbejder jeg bl.a. med centralnervesystemet og bindevævet via blide tryk og træk rundt omkring på kroppen og i hovedet. Den kranio-sakrale rytme er den puls, hjernevæsken flyder med, omkring hjerne og rygsøjle. Den er kroppens 3. åndedræt, ved siden af hjerterytme (puls) og vejrtrækningen.

Der kan komme forskellige blokeringer i kroppen og nervesystemet blandt andet på grund af stress, psykiske eller fysiske problemer eller traumer, fødsler, uro eller angst. Blokeringerne giver ubalance i den kranio-sakrale rytme. Og det er de blokeringer vi løsner op for under kranio-sakral terapi.

Du oplever en dyb afspænding og ro efter en kranio-sakral behandling. Selvom berøringerne er ultra-lette og svarer til vægten af et A4 ark, så vil du opleve en dyb ro og afspænding. Det kan være, du føler det som om, berøringerne faktisk går meget dybt ind i kroppen. Din vejrtrækning og puls vil blive roligere. Behandlingen påvirker det autonome nervesystem – det er de funktioner, du ikke har kontrol over som for eksempel vejrtrækning og hjerterytme. På den måde påvirkes kroppen til selvregulering så du kommer mere i balance, og kroppen kan give slip på fysiske eller psykiske spændinger.

Specielt til baby

En fødsel er en stor oplevelse for både mor, far og baby. At blive født kan være en hård belastning for baby. Ved en vaginal fødsel presses baby gennem fødekanalen, hvilket er en vigtig proces der stimulerer både det sensoriske og det motoriske system. Baby kan dog sidde mere eller mindre fast, eller navlesnoren kan være snoet omkring halsen. Dette kan give et for stort tryk på baby. Hvilket kan medføre skævt kranie, skævt hoved og/eller nakkespændinger og deraf følgende problemer med at synke, tale eller tygge. Dermed kan det også have indflydelse på amningen.

Et kejsersnit giver ikke disse stimulerende tryk på samme måde, men mere pludseligt. Babys bindevæv vil blive sammenklemt i stedet for at kunne glide. Spinalvæsken kan derfor ikke flyde optimalt omkring hjernen og rygmarven. Dette kan give et fladt baghoved og/eller sensoriske og motoriske problemer, hvor baby så mest bruger den ene side af kroppen.

Jeg vil anbefale et babytjek så kort tid efter fødslen som muligt, også hvis du ikke har observeret problemer endnu. Ved et babytjek gennemgår jeg babys krop for spændinger i nakken, korsbenet, hofterne, lænden, rygsøjlen, brystkassen og bughulen. Jeg tjekker også sutterefleks og ansigtsknoglerne der kan være sammenpressede. Fontaneller, lugtesans, synssans og balancesans tjekkes også.

Det er optimalt at starte så tidligt som muligt med kranio sakrale behandlinger til baby efter en fødsel. Spændinger fra fødslen kan opløses og fremtidige problemer forebygges.

Behandling til baby vil indeholde meget blid manuel behandling, relevante hjemmeøvelser til netop din baby samt evt. råd og vejledning om amning eller spædbarnspasning generelt.

Kontakt mig, og hør hvad jeg kan gøre for dig og din baby

Hvor mange behandlinger skal der til?

En behandling med Kranio-sakral terapi varer 60 minutter (45 minutter til baby). Det er individuelt hvor mange behandlinger der skal til for at opnå den ønskede effekt. Jeg anbefaler min. 5 behandlinger for at du kan få en reel fornemmelse af hvordan denne behandlingsform virker på dig. Behandlingen sætter mange processer i gang i din krop, og du kan mærke, at der bliver ved med at ske noget, når du kommer hjem og i dagene efter. Det er meget normalt, at patienter bliver meget trætte efter en behandling. Dette er tegn på at kroppen arbejder videre mod en bedre balance. Det er vigtigt, at du respekterer trætheden, for at få det bedste resultat af behandlingen.

Ring til mig på 29 61 19 90, og hør, hvordan kranio-sakral terapi kan hjælpe dig med dine symptomer.

Bestil tid